Trump l-a demis pe „cel mai puternic procuror federal al națiunii”

Procurorul Districtului de Sud al New Yorkului, Geoffrey Berman, a fost demis ieri de președintele Donald Trump.

Președintele Trump l-a demis ieri dimineață pe cel mai puternic procuror federal al națiunii, procurorul Districtului de Sud al New York-ului, Geffrey Berman, la cererea ministrului justiției, William Barr.

William Barr l-a acuzat pe procurorul federal Berman că a ales spectacolul public în detrimentul serviciului public, pentru că nu a fost de acord să demisioneze când i s-a cerut demisia.

Concedierea lui Berman a venit după ce biroul procurorului federal din Manhattan a deschis o serie de investigații asupra unor cazuri sensibile care i-au înfuriat pe președintele Trump și pe aliații săi.

În 2018, investigațiile procurorului Berman au condus la arestarea și condamnarea avocatului personal al lui Trump, Michael Cohen.

A urmat anul trecut inculparea unei bănci de stat din Turcia, Halkbank, pe care ministrul justiției, Barr, a încercat să o protejeze, deși a fost parte a unei scheme de evitare a sancțiunilor Statelor Unite împotriva Iranului.

Mai recent, procurorii din Manhattan au lansat o investigație asupra avocatului personal al lui Trump, Rudolf Giuliani, unul din cei mai vocali susținători ai săi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s