Decesele cauzate de virusul Wuhan în rândul democraţilor este triplu faţă de cel în rândul republicanilor lui Trump

Ca o paralela … Daca ,,traducem” …. in Romania numarul deceselor in randul psd-istilor probabil este de zece ori mai mare decat cel din opozitie … De ce oare ? Va las sa trageti concluziile singuri .

O analiză Reuters arată că rata deceselor în zonele care favorizează Partidul Democrat este triplă faţă de cele care ţin partea republicanilor.

Până miercuri, judeţele americane care au votat pentru democrata Hillary Clinton în alegerile prezidenţiale din 2016 au raportat 39 de decese coronavirus la 100.000 de rezidenţi, potrivit unei analize a datelor demografice şi de sănătate publică.

În judeţele care au votat pentru republicanul Donald Trump, doar 13 din 100.000 de persoane au murit din cauza efectelor virusului Wuhan.

Modelul se păstrează dincolo de New York, epicentrul focarului american. Judeţele democrate din 36 din cele 50 de state americane au raportat colectiv rate mai mari de deces decât judeţele republicane.

În Maryland, unde COVID-19, boala cauzată de virusul Wuhan, a ucis peste 2.000 de persoane, rata mortalităţii în suburbiile democrate din Washington este de patru ori mai mare decât în ​​judeţele conservatoare.

În Kansas, care a raportat 152 de victime, rata mortalităţii este de şapte ori mai mare în cele două judeţe care au sprijinit-o pe Clinton, decât în restul statului.

Există excepţii. Judeţele republicane raportează o rată a mortalităţii mai mare în Delaware, Nebraska şi Dakota de Sud, unde boala s-a răspândit în fabrici de procesare şi ambalare a cărnii. Judeţele republicane au fost mai afectate în Montana, New Hampshire, New Mexico, Dakota de Nord şi Texas, unde ratele sunt mult sub media naţională.

Un sondaj Reuters / Ipsos efectuat luni şi marţi pe 1.115 adulţi americani a constatat că aproape jumătate dintre democraţi erau „foarte îngrijoraţi” de virus, comparativ cu o treime dintre republicani.

Alte sondaje au aflat că republicanii sunt mai dornici să ridice restricţiile de mişcare şi carantină care vizează încetinirea răspândirii coronavirusului din Statele Unite.

Judeţele din Michigan care au sprijinit-o pe Clinton în 2016 în mod colectiv au raportat 79 de decese la 100.000 de oameni. Cele care l-au sprijinit pe Trump au raportat 25 de decese la 100.000.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s