Ministerul Sănătăţii somat să rezolve urgent aceste probleme… în joc sunt vieţile oamenilor.

 Bolnavii cronic, în pericol de moarte. Spitale întregi blocate , stau goale aşteptând decizii şi avize

 Medicul Adrian Wiener . senator USR ,semnal de ALARMĂ

Senatorul USR Adrian Wiener, care s-a întors în spital de la declanşarea pandemiei de COVID-19, trage un puternic semnal de alarmă legat de soarta pacienţilor cu boli cronice care, dacă nu au COVID-19, nu pot fi trataţi în spitale.

Zeci de secţii şi spitale întregi stau goale aşteptând decizii şi avize. Altele condiţionează accesul pacienţilor de efectuarea testelor pentru COVID-19 chiar dacă nu există nicio suspiciune de boală. Ministerul Sănătăţii este somat să lămurească urgent aceste probleme semnalate pentru că în joc sunt vieţile oamenilor.

„Un apel de la colegul meu Adrian Wiener către Ministerul Sănătăţii şi Direcţiile de Sănătate Publică. Adi este medic şi senator USR. De la declanşarea pandemiei, a lăsat în plan secund activitatea politică şi s-a întors în spital pentru a ajuta la tratarea pacienţilor cu COVID-19. Vocea lui s-a auzit cel mai bine acolo, în comunitatea pentru care munceşte. Însă, ea trebuie auzită şi la Bucureşti”, a transmis preşedintele USR Dan Barna.

Mesajul transmis de Wiener

„Sistemul de sănătate din România este parţial paralizat. Zeci de secţii, spitale întregi stau goale aşteptând decizii şi avize. Altele condiţionează accesul pacienţilor de efectuarea testelor pentru COVID-19 chiar dacă nu există nicio suspiciune de boală, chiar dacă din punct de vedere epidemiologic, acum, transmiterea comunitară este foarte redusă în majoritatea ţării.

Sunt judeţe, precum Aradul care nu au mai avut vreun caz de infecţie cu SARS-cov-2 de săptămâni de zile şi cu toate acestea secţiile stau goale neavând de săptămâni de zile avizul DSP pentru activitate non-COVID.

Sunt pacienţi cu boli cronice nedispensarizate corespunzător, boli neoplazice care evoluează, nedepistate, boli cardiovasculare cu tratamente neajustate de luni de zile, servicii medicale suspendate fără nicio raţiune epidemiologică. Lipsa de asumare, inerţia, mocirla birocratică ucid; la fel ca şi COVID-19″.

SURSA : Andrei Pricopie … http://epochtimes-romania.com/news/medicul-senator-semnal-de-alarma-bolnavii-cronic-in-pericol-spitale-intregi-stau-goale-asteptand-decizii-si-avize–302056?fbclid=IwAR0RK2VjC0nBAriLbjUS0w4uRtlBKyQaPp9tapwS4X03B0porAGtFfg-ZlQ

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s