In anul 2020, statul a cheltuit 3,29 de miliarde de lei cu pensii speciale…

Deputatul USR Claudiu Năsui a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, că statul a cheltuit până acum, în 2020, nu mai puţin de 3,29 miliarde de lei cu pensiile speciale.

„Pandemie sau nu, pensiile speciale au fost întotdeauna o prioritate pentru stat. Doar în luna aprilie statul a mai cheltuit peste 840 de milioane de lei pentru aceste pensii speciale. O sumă care a crescut până acum în fiecare lună din anul 2020. În total până acum, în anul 2020, statul a cheltuit 3,29 de miliarde de lei cu pensii speciale. Cu toate că de 6 luni avem un nou guvern şi traversăm o pandemie, nici măcar acum nimeni nu pare să mişte vreun deget împotriva pensiilor speciale. Proiectul USR de desfiinţare a pensiilor speciale a fost contopit cu un proiect vădit neconstituţional al PNL şi respins de CCR. În prezent avem un proiect de impozitare a pensiilor speciale cu 90%”, a afirmat Năsui.

Potrivit liderului USR, deşi discuţiile despre desfiinţarea pensiilor speciale sunt ignorate, discuţiile despre creşterea impozitelor de anul viitor sunt încurajate.

„Schema e cunoscută. Mai întâi politicienii explodează cheltuielile statului, apare deficitul, după care vin către mediul privat şi impun creşteri de taxe şi impozite. În final toţi banii provin din munca economiei reale. De ce se întâmplă toate astea? Pentru că statul este o ierarhie care funcţionează după principiul ‘cine împarte, parte îşi face’. De aceea avem mii de bugetari de lux, unii cu salarii chiar mai mari decât ale preşedintelui SUA. De aceea avem tot mai multe categorii de ‘speciali’, anii aceştia adaugându-se şi primarii la lista de speciali. De aceea avem programe mamut gen PNDL, din care mafii transpartinice întregi fură cât pot lăsând în urmă un dezastru”, a continuat Năsui.

Deputatul a opinat că, de aceea, în tot acest timp, statul ia aproape jumătate din munca unui român şi practică cea mai mare povară fiscală pe salariile mici.

„Dar ce este cu adevărat trist în tot acest jaf naţional este ipocrizia. Îi mai priveşti câteodată în Parlament cum fac spectacole de fals naţionalism după care îşi votează privilegii noi. Care e soluţia? Dacă tot suntem într-o perioadă de criză cu un stat care cheltuie mult peste încasări, guvernul ar trebui să dea OUG pe desfiinţarea pensiilor speciale, sau măcar impozitarea lor cu 90% aşa cum a cerut USR în parlament. Nu e greu, trebuie numai voinţă politică”, a conchis Năsui.

Sursa : Andrei Pricopie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s