O poveste medievala cu oameni de epoca , in care aflam …. de ce ne-a prins pandemia in kurul gol

O poveste medievala cu oameni de epoca in care aflam …. de ce ne-a prins pandemia in kurul gol

Intr-o dimineata ,,Managerul” unui spital fu trezit din reveria indusa de partid de niste strigate care se auzeau de pe trotuarul de vizavi : „Hai la mere! Mere dulci cum n-ati mai gustat!”. Ridicandu-se indispus de pe ,,tron” si privind pe fereastra, vazu un taran ce vindea, intr-adevar, mere, inconjurat de o multime de clienti.
„Trebuie sa fie tare bune merele alea”, isi spuse mai-marele spitalului si, facandu-i-se pofta, il chema pe primul sau ,,asistent manager” si ii porunci: „Ia cinci galbeni si mergi in piata sa cumperi mere de la taranul acela”.
Primul asistent il chema pe al doilea si ii spuse: „Uite patru galbeni, du-te si cumpara mere”.
Al doilea asistent se adresa, la randul sau, sefului de sectie : „Poftim trei galbeni, de care sa cumperi mere de la taranul acela”.
Seful de sectie il chema pe seful pazei ii dadu doi galbeni si il trimise in piata.
Acesta dadu un galben unui portar din subordine, iar acela se duse la targovet si ii lua la rost: „Hei, ce tot strigi asa? Ai tulburat somnul mai-marelui spitalului , iar ca sa nu cheme politia sa te amendeze ,drept pedeapsa mi-a poruncit sa-ti confisc merele”.
Zis si facut.
Intors la seful sau, portarul se lauda: „Am facut un targ nemaipomenit. Cu un galben am cumparat o jumatate din merele a taranului”.
Seful pazei merse la seful sectiei: „M-am targuit si, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat, am reusit sa cumpar un sac cu mere!”. Seful de sectie – repede la al doilea asistent : „Cu trei galbeni am luat o tolba intreaga cu mere”.
Al doilea asistent dosi jumatate din cantitate si apoi merse la primul asistent : „Iata, cei patru galbeni mi-au ajuns doar pentru o jumatate de tolba cu mere”.
Iar primul asistent manager se infatisa dinaintea managerului spitalului si glasui: „Maria ta, iata, am indeplinit porunca. Numai ca de acei cinci galbeni n-am reusit sa targuiesc decat cinci mere”.
Mai-marele spitalului musca dintr-un mar si spune : Ia de-aici 3 mere si du-le la clinica mea si ultimul imparte-l la bolnavii internati. Si-si dadu ochii peste cap si cugeta :
„Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump!
Si, cu toate astea, taranul acela avea o multime de cumparatori.
Inseamna ca lumea o duce bine, are bani.
Ia sa maresc eu birurile!.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s