Nu sunt medic , nu sunt specialist , dar se pare ca sunt sfaturi care NU ne pot face rau , dar … poate ne ajuta. Deci … Doamne ajuta

Conform unui studiu realizat de autoritățile chineze, un pacient infectat cu coronavirus a îmbolnăvit, în cursul unei călătorii cu autocarul, până la 13 pasageri, șapte dintre ei aproape instant. Virusul se transmite și la 4,5 metri de ”sursă”, a rezistat în aer 30 de minute după ce subiectul a coborât, iar microbii n-au murit patru zile pe sticlă, barele de metal sau lemn!!!

Tuturor ne este frică, unora mai mult, altora mai puțin, unii aleg să facă ironii, alții se isterizează. In unele parti rafturile magazinelor se golesc, oamenii au devenit irascibili și agresivi . Deja sunt incidente la granita cu oameni care nu vor sa stea in carantina. Toți ne sfătuiesc, chiar ne ceartă, să fim calmi, să nu ne panicăm, ca situația e sub control. Și nouă continuă să ne fie frică, pentru că avem un simt al pericolului din instinct , animalic. Simțim mirosul de moarte din spitalele noastre… Iar noi știm mai bine ca oricine cum se petrec lucrurile aici, degeaba Arahat cauta sa ne convinga ca suntem pregatiti. Asa a zis si la nenorocirea de la Colectiv. Ne-am bătut joc, am făcut bășcălie, am fost autosuficienți și am lăsat pe oricine să facă orice. Am tratat totul în batjocură de 30 de ani …. SA FIE CLAR … NU suntem pregătiți pentru o epidemie de coronavirus. Pe noi nu o să ne omoare virusul ucigaș, ci chiar sistemul nostru de sănătate. 

Asa ca …. sa incercam sa ne ferim cat se poate si sa nu ajungem la mana sistemului de sanatate.

De aceea sa incercam sa ne impunem regulile de igiena pe care le primim din toate partile. Iar in foto din postare ….nu sunt medic , nu sunt specialist , dar se pare ca sunt sfaturi care NU ne pot face rau , dar … poate ne ajuta. Deci … Doamne ajuta

REDAU MAI EXPLICIT SFATURILE DIN FOTOGRAFIE :

,,Noul Coronavirus poate să nu arăta semne de infecție mai multe zile. Cum se poate ști dacă cineva este infectat? Până când se ajunge la febră și/sau tuse și persoana merge la spital, plămânul este de obicei 50% cu fibroză și va fi prea târziu. Experții taiwanezi oferă o simplă verificare de sine pe care o putem face în fiecare dimineață. Respiră adânc și ține-ți respirația mai mult de 10 secunde.

Dacă faceţi acest lucru complet şi cu succes fără tuse, fără disconfort, rigiditate sau pierderea etanșeității gurii etc., dovediţi că nu există fibroză în plămâni, practic nu aveţi nicio infecție. Vă rugăm să vă auto-verificaţi în fiecare dimineață într-un mediu cu aer curat.

Sfaturi excelente dau şi medicii japonezi pentru tratarea COVID-19: Toată lumea ar trebui să se asigure că gura si gâtul sunt umede şi niciodată uscate. Ia câteva înghițituri de apă la fiecare 15 minute, cel puțin. De ce? Chiar dacă virusul ajunge în gură, apa potabilă sau alte lichide îl va spăla şi duce în jos prin gât în stomac. Odată ajuns acolo, acidul stomacal va ucide virusul. Dacă nu bei suficientă apă în mod regulat, virusul poate intra în trahee și în plămâni. E foarte periculos. Vă rugăm să trimiteți acest lucru familiei și prietenilor.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s