De ce au pensii speciale magistratii ???

Pe scurt , despre acest caz care ne arata de ce au pensii speciale magistratii.
Cinci procurori şi patru judecători au decis că un copil de 11 ani ,clasa a IV-a are discernământ şi poate consimţi să facă sex cu un bărbat de 52 de ani ,care îi putea fi bunic si inca cu 5 adolescenti instigati de acesta.
Singurii care n-au vrut să creadă că un copil de 11 ani poate consimţi un act sexual au fost poliţiştii de la IPJ Hunedoara. Ei au solicitat ca fetiţei să i se facă o expertiză medico-legală psihiatrică. Iar concluziile au fost că ea suferea de stres posttraumatic.
DAR … Justitia a ,,rezolvat” cazul . Inculpatul a fost trimis în judecată nu pentru viol, ci pentru act sexual cu un minor , fiindca Curtea de Apel Alba Iulia care a decis că fetiţa de 11 ani s-ar fi putut apăra si a consimtit actele sexuale. Pentru unul dintre agresori s-a decis neînceperea urmăririi penale, fiindca el avea 13 ani, iar ceilalţi patru adolescenţi au primit o amendă simbolică, de 100 – 250 de lei , fiindca s-a apreciat că faptele acestora nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni, amenda fiind suficientă pentru corijarea lor.
Justitia l-a condamnat pe inculpat la 3 ani de închisoare pentru sex cu un minor ( nu viol ) şi l-a obligat să plătească victimei 10.000 de lei daune morale, admiţând totusi că fetiţa “a fost supusă la o traumă psihică”.
După decizia definitivă, părinţii fetitei, ajutaţi de o avocata , s-au adresat Curţii Europene a Drepturilor Omului. În baza deciziei CEDO, cazul a fost redeschis, iar după un proces care a durat aproape trei ani , inculpatul a fost condamnat pentru viol, la 5 ani de închisoare. Si inca decizia nu este definitivă. Chiar si după atatia ani de procese,victima care la 11 ani a fost violată de şase indivizi, continuă şi azi bătălia în instanţă, pentru a i se face dreptate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s