Oala comuna si suflatul si-n iaurt …

Dilema zilei: Cum să se schimbe România cu oameni noi și cinstiți, când 70% sunt fani înraiți Vulpița și Viorel de la Vaslui?
Tendința de a-i băga pe toți politicienii în aceeași oală o vom avea mereu. De aceea din păcate, am ajuns sa suflăm și-n iaurt. Consecințele le vom vedea în timp, după guvernare. Cu psdeu a fost caz special, au încercat să ne-o tragă pe față urat de tot! Murdar. Fara pic de jena.
După câteva click-uri, am dat peste rezultatele localelor din 2016. Vă pun mai jos o listă cu primarii pe partide, să aveți idee cam de ce începe să mi se ia de bătut câmpii despre politica celor 30 de ani. Si de ce USR-ul (si eu) acuza blat pentru tergiversarea alegerilor in doua tururi.

 • 1677 primari PSD
 • 1081 primari PNL
 • 18 primari PMP
 • 53 primari independenți
 • 195 primari UDMR
 • 64 primari ALDE
 • 1 primar Partidul Verde
 • 26 primari UNPR
 • 3 PNȚCD
  Mai sunt și câteva zeci de alianțe între psdiști, udemeriști și aldiști, că unde-s mulți, puterea crește, nu?
  Acu`, prezența la vot a fost în medie de 30%, ca întotdeauna! Și atunci, vin eu și mă-ntreb, în prostia mea, de ce plm se plânge atâta lume de ceea ce se întâmplă în țară? Că văd tot mai mulți nemulțumiți . Eu stiu una si buna : Dacă mă interesează situația politică, mergem la vot, nu? Că doar așa ne vindecam , nu butonând telecomanda și postand in nestire nemulțumirile!
  Votul este un drept și o responsabilitate. Veți spune că există riscul de a vota la întâmplare, la plesneala in necunostinta de cauza , din interes sau la comanda. Nu putem avea pretenții de la cei care se duc să voteze, dacă noi nu ne-am ocupat de educarea lor. Cum ni-i creștem, așa îi avem! In schimb … cei care nu merg la vot , invocand tot felul de motive , nu au nici o scuza. Sunt partasi la toate nenorocirile care s-au intamplat , se intampla si …se vor intampla.

Da, e drept, spun multi …mergem la vot dar pe cine alegem…
Vedeți că nu prea se găsesc oameni cinstiți pentru politică? De justiție ce să mai vorbim. Cei mai mulți, preferă să privească de pe marginea segmentului ,,politică”. Pun asta între ghilimele pentru că aș denumi mult mai urât acest domeniu. Deci, oamenii cu valori morale ridicate nu se implică, nu vor să se bage în troaca porcilor. Păi dacă așa stau lucrurile, rămâne loc scursurilor, iar noi votăm arsenicul sau cianura. Încerci tu alegătorule, din două rele, să-l alegi p-ăla mai puțin rău.
Bine până aici? Dar mai avem și segmentul alegătorilor, ,,proști da mulți” după vorba lui Nicolaescu, sau a unui epigramist al cărui nume nu mi-l amintesc, spre rușinea mea, care spunea cam așa:
,,Dacă alegem lume avidă
Tot din tagma foștilor,
Este semn că e gravidă
Veșnic, mama proștilor.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s