Pentru că e serios, prostul e și sfătos.

Cel care face lucruri care îi sunt de folos doar lui este egoist…. Cel care face lucruri care sunt de folos doar altora se cheamă altruist…. Cel care face lucruri care sunt de folos și lui și altora este deștept…. Prostul este cel care face lucruri care nu îi sunt de folos nici lui nici altora…. E o definiție simplă și bună. Din păcate nu am descoperit-o eu.

 Am cautat definitii la ce inseamna sa fii prost, sau ce este prostia. Unii zic ca incultura, altii ca lipsa de scoala, chestii d-astea… Undeva, am gasit un citat al lui Andrei Plesu, care m-a dat gata… si care , ca sa intelegeti ce va spun , il citez mai jos :

„Prostul ȘTIE. E sigur. E un om care exhibă competențe și e sigur de ele. Dacă crezi că știi ceva, trebuie să vezi dacă nu treci printr-o criză de prostie.
Prostul nu poate fi contrazis, are convingeri de beton. E un om fericit. E plăcut să știi că știi, că ai dreptate. Chiar dacă nu contezi!…
Când vedem un știutor, trebuie să fim suspicioși: prostul e serios. E solemn. Nu se joacă. E demn, inflexibil, pietrificat. Ia toate lucrurile în serios, dar mai ales pe el însuși. Pentru că e serios, prostul e și sfătos. Are soluții pentru orice problemă. E o suficiență intelectuală glorioasă, e o fudulie. Are idei fixe. Nu se îndoiește de el însuși și îi place de el!”

Va intrebati de ce am publicat aceasta disertatie despre prostie ? Am sa va spun… este o descriere perfecta a politicianului si a alegatorului psd-ist. Asta este principala lor ,,calitate” pe langa multe , multe , multe altele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s